After summer gezichtsverzorging

De meesten van ons zijn inmiddels terug van vakantie en hebben in meer of mindere mate een mooi bruin kleurtje gecreëerd. Helaas hebben de UV-stralen onze huidcellen beschadigd, waardoor de vochtbalans in onze huid verstoord is. Dus ondanks dat fijne kleurtje voelt je huid droog aan en ziet het er dof/vaal uit. Tijd voor een oppepper! Maar hoe doe je dat en met welke producten.

Reiniging:

Je huid dagelijks reinigen is de basis van een goede gezichtsverzorging. Wanneer dit wordt overgeslagen of wanneer er met de verkeerde producten gereinigd wordt, gaat dit ten koste van de kracht van de verzorgende producten die je hierna aan gaat brengen. En dat is zonde. Daarvoor doe je het niet. Jij wilt toch ook dat je het optimale uit je gezichtsverzorgende producten haalt? Begin daarom met een goede basis verzorging en reinig je huid trouw 2x per dag. Welke reinigingsmethode je daarvoor wilt gaan gebruiken is een persoonlijke keuze. Ik laat nu de klassieke reiniging zien en kies voor een milde reinigingsmilk en reinigingslotion (deze twee kunnen NOOIT afzonderlijk van elkaar gebruikt worden).

Belissima-Clarins-Cleansing-Milk-Alpine

Belissima-Clarins-Lotion-CamomilleSerum:

Om extra snel effect te krijgen adviseer ik om (tijdelijk) onder je dag- en/of nachtcreme het Bi-Serum te gaan gebruiken. Deze onzichtbare twee-fasen-serum  voelt prettig op de huid aan. Trekt snel in en werkt op alle niveau’s van de huid om de natuurlijke vochtbalans en barrièrefunctie van de huid te herstellen.

Belissima-Clarins-HydraQuench-Intensive-Serum-Bi-Phase

Dag- en nachtcreme:
Om het effect van je serum te versterken gebruik je (tijdelijk) de Désaltérante creme erbij. Dit is een 24-uurs creme, die je zowel ’s ochtends als ’s avonds aanbrengt. Doordat je deze twee vochtherstellende producten een korte periode (2 á 3 maanden) intensief achter elkaar gebruikt, zie je je huid opknappen. Na deze periode ga je weer terug naar je reguliere verzorgingsproducten, zodat de ‘rest’ van het jaar aan (preventieve) anti-ageing kan gaan werken.
Belissima-Clarins-HydraQuench
Doordat we een lekker bruin kleurtje hebben gekregen, is onze huid ook dikker geworden. Dit is een natuurlijk proces wat nodig is om de huid te beschermen tegen de intensieve UV-stralen. Dus dat is fijn! Maar hierdoor is onze huid er ook dof/vaal uit gaan zien. En dat vinden we niet fijn. Daarom is het belangrijk om je huid even flink te exfoliëren. Daarvoor zijn verschillende producten op de markt. Belangrijk is dat het zachte scrubs zijn, die je huid niet beschadigen. Houd hierbij ook rekening met je huidtype. Ik ben helemaal fan van de Doux Exfoliant Lotion. Deze unieke en verfrissende, zachte lotion heeft een peelende en oplossende werking. Je brengt deze lotion royaal aan op een gereinigde, droge huid. Laat het twee minuten intrekken, daarna kan direct je serum/dag-/nachtcreme worden aangebracht. Ik adviseer deze lotion de eerste week elk avond aan te brengen. Vanaf de tweede week om de avond en vanaf de derde week, standaard(!) 2 x per week.
Extra voordelen:
– Dode huidcellen/schilfertjes worden opgelost, waardoor verzorgende producten beter opgenomen worden.
– De lotion komt diep in de poriën terecht, wat puistjes e.d. voorkomt.
– De Celdeling wordt geactiveerd en daardoor je huid er fris en stralend uit gaat zien.
Belissima-Clarins-Gentle-Exfoliator

Als extra verzorging kan je je huid een paar keer per week verwennen met een vochtherstellende creme masker. Het Masque Créme “Anti-Soif” is een heerlijke zachte masker die zelfs de extreem droge huid zacht, comfortabel en fris laat aanvoelen. door o.a. Vitamine E die de huid tegen vrije radicalen beschermt en Hyaluronzuur wat een enorm vochtherstellend vermogen heeft. Na tien minuten is het maskertje ingetrokken en kunnen de restjes met lotion verwijderd worden.

Belissima-Clarins-HydraQuench-Cream-Mask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s