Hals- en decolleté créme, gebruik jij het al?

Het valt mij op dat er ten opzichte van huidverzorging maar weinig aandacht gegeven wordt aan het hals en decolleté gebied. Wanneer de eerste zonnestralen zichtbaar zijn, gaan de topjes aan en willen we een mooi bruin decolleté. En dat staat in eerste instantie ook heel mooi, maar de uv-stralen laten hier wel haar sporen na en dat wordt door de fragiele huid van je hals en decolleté, hier als eerste zichtbaar. Met als gevolg vervelende pigment- en ouderdomsvlekken. Naar mate we ouder worden maakt onze huid ook nog eens minder collageen aan, waardoor huidverslapping en dus rimpels sneller zichtbaar worden.

Qua dagelijkse verzorging blijven deze gebieden ook achter. Want waarom verzorg je je gezicht wel dagelijks met goede verzorgende producten en wordt het hals en decolleté gebied daarbij vergeten? Ik adviseer iedereen, vanaf ongeveer 25 jaar, twee keer per dag een hals-/ decolleté créme te gaan gebruiken. Geef jij je gezicht regelmatig een dieptereiniging en vergeet je hier stiekem je hals en decolleté bij mee te nemen? Ook dit gebied heeft regelmatig een dieptereiniging nodig. Want waarom exfolieer je je gezicht wel wekelijks om het er fris en stralend uit te laten zien, maar je hals en decolleté niet? Het is zo jammer dat we hier pas bij gaan stil staan, als de verslappingen, rimpeltjes en pigmentvlekjes zichtbaar zijn geworden. Beter is het om de conditie van deze toch al tere huid, veel eerder te gaan verzorgen met de juiste producten, zodat we langer kunnen genieten van een mooie, stevige hals- en decolleté gebied, zonder pigmentvlekjes!

Belissima-Clarins-Jeunesse du Cou

Hoe verzorg je je hals – en decolleté dan het beste?

1) Ik ga er vanuit dat je je gezicht dagelijks reinigt. Vanaf vandaag neem je hier je hals  en decolleté bij mee!

2) Vanaf ongeveer 25 jaar breng je twee keer per dag een hals- en decolleté créme aan, bijvoorbeeld de Jeunésse de Cou.

Belissima-Clarins-Jeunesse de Cou

3) Twee keer per week geef je je gezicht een dieptereiniging (en dit geldt natuurlijk ook voor het gebruik van een masker). Vanaf nu neem je hier je hals en decolleté automatisch bij mee. Gebruik hiervoor wel hele zachte producten. Het liefst zonder korrel. Bijvoorbeeld de Doux Peeling of de Doux Exfoliant Lotion.

Belissima - Clarins- Genlte ExfoliatorBelissima - Clarins- Gentle Peeling

4) Bij mooi weer bescherm je je hals en decolleté gebied altijd met de UV Plus HP SPF 50 (schudden voor gebruik) Om zo pigmentstoringen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is een fijne, kleine flacon met een dunne , niet vette emulsie, die je makkelijk in je tas kan stoppen. Zo kan je heerlijk van de zon genieten terwijl je hals en decollete (en gezicht) toch goed beschermt is tegen uv- stralen. Belissima Clarins - Sunscreen Multi Protection SPF 50Vooral bij de 50+ huid zie je dat deze huid veel te lijden heeft gehad. Toch is het ook bij deze huid belangrijk om dit (vanaf nu) goed te gaan verzorgen. Bovenstaande advies zorgt er namelijk voor dat je huid er veel frisser uit gaat zien, wat een optisch verjongend effect geeft. Daarbij zorg je ervoor dat het degeneratie proces gaat vertragen. Voor de 50+ huid adviseer ik de Concentré Decolleté et Cou.

Belissima Clarins - Super Restoractive Décolleté and Neck Concentrate

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Mail mij dan gerust via info@belissima.nl – Kyra Demmer – http://www.belissima.nl – online Clarins Advies & Webshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s