Hoe bescherm je je huid tijdens de wintersport?

In de bergen is het klimaat koud en guur en de luchtvochtigheid laag. Je komt uit het koude gure weer komt en warmt je lekker op bij de openhaard of verwarming. Daarom zijn de temperatuursverschillen groot. Dit zorgt ervoor dat onze huid en lippen droog, schraal en trekkerig aan gaat voelen en worden droogte rimpeltjes en lijntjes zichtbaar. Het is daarom belangrijk om tijdens deze periodes je huid extra te verzorgen. Creme Desalterante Riche is een heerlijke rijke creme die je huid optimaal van vocht voorziet. Door de rijke substantie word je huid goed beschermt tegen gure weersomstandigheden. Ook ’s avonds is dit een heerlijke verzachtende creme om aan te brengen. Ideaal ook dat je in tijdens de vakantie periode maar één pot hoeft mee te nemen.

Clarins - Desalterant Riche

Niet alleen de luchtvochtigheid is anders in de bergen. Ook de intensiteit van de UVstralen zijn veel sterker. Namelijk 50% sterker dan bij ons in Nederland. Daarbij weerkaatst de sneeuw 85% van de UV-stralen en heeft onze huid in de winter totaal geen UVbescherming opgebouwd , omdat we veel minder buiten komen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat onze huid tijdens de wintersport veel sneller verbrand.  Zelfs bij bewolkt weer is de kans op verbranden groot. Om zichtbare huidschade te voorkomen adviseer ik om meerder malen per dag een goede zonnebrandcreme met een hoge SPF (bijvoorkeur SPF 30 of SPF50, ook met een SPF 50 word je nog bruin, echt!) aan te brengen en breng deze ook lekker royaal aan! Houdt er rekening mee een zonnebrandcrème na ongevee 30 minuten werkt, dus breng de creme al aan voordat je naar buiten gaat.

 

Clarins - Creme Solaire Anti-Rides Visage SPF 50

 

Veel mensen vinden de combisticks tijdens de wintersport ideaal. Je stopt ze in je jaszak zodat je tussendoor nog even snel je lippen, neus en de huid rondom je ogen kan beschermen tegen UV stralen. Het fijne van de Stick Solaire SPF 30 van Clarins is dat het een mineraal filter bevat. Deze laat absoluut geen zonnestralen door, zodat de allergevoeligste delen in het gezicht extra goed beschermt zijn. Persoonlijk vind ik dit wel een er-bij- product. Dus gebruik het naast je zonnebrandcreme die je voor je gezicht gebruikt.

Clarins - Stick Solaire SPF 30

De Baume Levre Reparateur is een niet alleen tijdens de wintersport een must have, maar eigenlijk het hele jaar door. Kapotte en schrale lippen vind ik zo onverzorgd staan, dat wil toch niemand?  Zodra je lippen drogen gaan aanvoelen, is het een teken dat ze extra verzorging nodig hebben. De Baume Levre Reparateur heeft een snel reparerend vermogen en werkt intensief aan vochtherselling. Hierdoor voelen je lippen, gedurende een lange periode over de dag comfortabel aan. Dit zorgt ervoor dat je het product minder vaak op een dag hoeft aan te brengen, waardoor het ook een niet-verslavende werking heeft. Te gebruiken door het hele gezin, dus ook voor de man!

Clarins - Baume Levre Réparateur

Ook de handen zijn tijdens koude periodes erg kwetsbaar. Ze hebben dan ook heel wat te verduren gedurende de dag. Grote temperatuursverschillen en het vaak wassen van je handen hebben een nadelige invloed op de conditie van je huid. Bescherm je handen, bij koud weer, altijd met handschoenen en zorg ervoor dat je een goede tube handcreme bij de hand hebt. Zet hem in het zicht, zodat je er ook aan denkt om je handen in te cremen.  Créme Jeunesse des Mains is een bijzonder voedende handcreme, die een soort doorzichtig laagje over de handen legt. Het laat de huid van je handen c=comfortabel aanvoelen, zonder dat het een vettig laagje achter laat.

Clarins - Creme Jeunesse des Mains

Met je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Mail mij dan gerust via info@belissima.nl – Kyra Demmer –http://www.belissima.nl – online Clarins Advies & Webshop

clarins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s