Wat shapen met de vorm van je gezicht kan doen…

Het blijft fascinerend om te zien wat make-up  met je gezicht kan doen. Meestal hebben wij vrouwen onze vaste gewoontes voor wat betreft het aanbrengen van onze make-up. Maar wist je dat door de shaping techniek aan te brengen, de vorm van je gezicht echt kan veranderen. En dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

Shapen en highlighten:

Belangrijk om te weten is dat “licht” naar voren haalt/benadrukt en “donker” drukt naar achter. Om te shapen gebruik je een kleur die ongeveer twee tinten donkerder dan je eigen huidskleur is. Voor het highlighten gebruik je een kleur die twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Belangrijk is dat het product die je gebruikt een matte finish heeft, voor een natuurlijk effect.

Welk product gebruik je?

Je kan met foundations of met poeders werken. Persoonlijk houd ik meer van een natuurlijke look en gebruik hiervoor dan ook liever de poeder. Natuurlijk is het wel mooi om je huid te egaliseren met een natuurlijke foundation of BB cream.Let er goed op de de kleuren mooi in elkaar overlopen, zodat er geen overgang tussen de kleuren te zien zijn. Ik gebruik persoonlijk graag de Bronzing Duo van Clarins. 

Clarins - Bronzing Duo

Clarins - Instant Concealer

De Shape techniek:

Start midden op je voorhoofd, grens hoofdhaarrand en glijd door richting de slapen. Vanuit hier glijd je door naar onder het jukbeen, tot halverwege. Dan glijd je terug richting oor(lel) en vervolgens glijd je door onder/op je kaakrand. Houd hierbij goed in gedachten wat je in de schaduw wilt zetten. Breng dus daar aan wat je liever niet wilt zien.

De Highlight techniek:

De lichte tint zet je aan onder je ogen, boven je wenkbrauwen/voorhoofd en kin. Houd hierbij in gedachten dat je de highlight daar aanzet, wat je wilt benadrukken. Dus wat gezien mag worden.

Shapen and Highlighten

Als laatste breng je nog een blush aan, waarmee je je gezicht meer kleur geeft. Zo wordt het geheel een levendige uitstraling.

Clarins - Blush Prodige

Tip: werk bij goed licht, en let erop dat de kleuren in elkaar overlopen. Ook op het grensgebied.

Clarins-bb-cream

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Mail mij dan gerust via info@belissima.nl – Kyra Demmer –http://www.belissima.nl – online Clarins Advies & Webshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s