Scheren is makkelijker gezegd dan gedaan…

Scheren is makkelijker gezegd dan gedaan, er wordt weleens een stukje vergeten of er ontstaan irritatie pukkeltjes, kleine wondjes of ingroei-haartjes.  Bij het uitvoeren van de juiste scheerhandelingen in combinatie met goede producten, zou dit niet nodig hoeven zijn.  Volg onderstaande tips en ik weet zeker dat je verbetering ziet.

Stap 1 t/m 6 kan je het beste onder de douche uitvoeren. Door het warme water word je huid en de baardhaartjes zachter en gaan poriën goed openstaan. Scheer je liever voor de spiegel? Dan start je met scheren, zodra je uit de douche komt.

Stap 1]

Was je gezicht voordat je gaat scheren met lauw warm water. De reinigende schuimmousse-/gel die je hierbij gebruikt en het lauw warme water, zorgen ervoor dat de baardhaartjes wat zachter worden. Waardoor het scheren straks makkelijker wordt.

ClarinsMen - Active Face Wash

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2]

Door je huid regelmatig te scrubben (2 tot 3 x per week) worden dode huidcellen verwijderd, waardoor je de kans op ingroeihaartjes verminderd. Tevens verklein je de kans op pukkeltjes, verstopte poriën en ingroei haartjes. Door het regelmatig verwijderen van dode huidcellen, word je huid niet alleen lekker zacht en krijgt het een frisse uitstraling. Ook word je verzorgende balsem of -gel  beter door je huid opgenomen.

ClarinsMen - Active Face Scrub

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3]

Om je huid extra te beschermen tegen de de hardheid van een scheermes, adviseer ik om eerst de Huile Rasage aan te brengen. Deze scheerolie legt een laagje tussen je huid en het mesje. Waardoor je irritatie’s uitsluit en je nog gladder en strakker kan scheren. Dit is ook een perfect product voor ringbaardjes, sik e.d. Ook perfect voor kaalhoofdige heren. Door het kleine formaat ook ideaal voor de reizigers onder ons. 

ClarinsMen - Save Easy Oil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap4]

Nu is het tijd om een scheergel-/schuim aan te brengen. Laat de (gel)mousse even op de huid zitten, zodat de haartjes goed zacht kunnen worden. De Rasage Ideal is een gelmousse zonder alcohol waardoor een branderig gevoel voorkomen wordt. Tevens wordt de huid gekalmeerd en verzacht. 

 

ClarinsMen - Smooth Save

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5]

Gebruik een schoon en scherp mesje. Kijk goed naar de haargroeirichting. Scheer dan twee keer met de haartjes mee. Heb je alles gehad? Dan mag je één keer uitstrijken (tegen de haartjes in scheren). Doe je dit vaker dan één keer, dan word je huid rood, geïrriteerd en kunnen er juist pukkeltjes en ingroei haartjes ontstaan. Spoel de reinigingsgel-/mousse goed af met koud/lauw water en droog je huid af. 

Heb je eerst de Huile Rasage aangebracht? Maak je scheermesje dan goed schoon, met heel heet water. Zo verwijder je de scheerolie en baardhaartjes.

Stap 6]

Na het scheren verwen je je huid met een verzachtende en vochtherstellende aftershavebalsem of lotion. Hier zijn verschillende producten op de markt. De keuze hangt onder andere af van je huidtype. Heb je een huid die ondanks bovenstaande tips, toch nog gevoelig aanvoelt en gekalmeerd moet worden? Kies dan voor een balsem. Bijvoorbeeld de Fluïde Apres Rasage.

Clarins - After Shave Soother

 

 

 

 

 

 

 

 

Voelt je huid toch nog branderig aan en heb je last van wat puistjes/ontstekingen? Dan kies je voor de Lotion Apres-Rasage. Deze verfrissende lotion desinfecteerd en verzacht de branderige en ontstoken huid.

ClarinsMen -After Shave Energizer

 

 

 

 

 

 

 

Stap 7]

Ben je meer van het makkelijke? Dan kan je kiezen voor een 2-in-1 product. De Gel- of Baume Super Hydratant zijn zulke 2-in-1 producten.

De Gel Super Hydratant is een heerlijk fris en luchtig product die de branderige huid kalmeert en hydrateerd. Deze kan je als aftershave gebruiken, maar is ook een heerlijk verzorging voor je hele gezicht. Geschikt voor de normale tot vette huid. De Baume Super Hydratant is een zachte, niet vette balsem, die de huid kalmeert en hydrateerd. Deze is geschikt voor de gevoelig tot droge huid.

 

ClarinsMen - Gel Super Hydratant - Baume Super Hydratant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Mail mij dan gerust via info@belissima.nl – Kyra Demmer –http://www.belissima.nl – online Clarins Advies & Webshop

 

ClarinsMen - belissima.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s