Haal je handcréme uit de lade en smeren maar…

Met de komst van de herfst is het seizoen van smeren aangebroken, want als er een lichaamsonderdeel snel reageert op koude temperaturen, dan zijn het je handen wel. Handen hebben heel wat te verduren, doordat we ze regelmatig wassen in vaak te heet water, opwarmen bij openhaard of radiator en vervolgens buiten worden bloodstellen aan koude temperaturen en gure wind. Omdat de huid van de handrug heel dun is, reageert deze huid snel op temperatuurswisselingen. Het verzorgen van je handen is net zo belangrijk als het verzorgen van je gezicht.

Om je handen goed te verzorgen heb ik een aantal bruikbare tips voor je:

– was je handen te wassen in warm water (heet of te koud water beschadigd je huid).

– Wanneer je je handen wast met zeep, kies je dan voor een zachte zeep waar bijvoorbeeld jojoba olie, notenolie, karitébutter of sheabutter in verwerkt zit. Dit zorgt ervoor dat je huid minder snel uitdroogt.

– Elke keer wanneer je handen in het water zijn geweest, is het goed om je handen weer in te crémen.

– Schijnt de zon? Creme dan ook je handen vooral in met je zonbeschermingscreme en voorkom zo zoveel mogelijk pigmentvlekken op je handen.

– Draag handschoenen; wanneer het buiten koud is (ook al heb je warme handen), als je met/in water werkt, je handen bloodgesteld worden aan chemicaliën. Ook heel fijn voor je handen om je huid ’s nachts te verzorgen met een goede hydraterende handcreme en deze dan lekker te vertroetelen door zachte handschoenen aan te trekken. Zo kan de créme nog beter haar werk doen en heb je ’s ochtends super zachte handen.  ClarinsMen: Soin Idéal Mains

Maar…welke handcréme kies je dan?

Créme Jeunesse des Mains: Dit is een heerlijke volle, voedende creme die niet vet aanvoelt. Het legt als het ware een doorzichtig laagje over je handen. Je handen worden intensief verzorgt en gehydrateerd, waardoor kloofjes en uitdroging worden voorkomen of je huid hier snel van herstelt. Tevens worden je nagels steviger gemaakt.

Clarins: Hand and Nail Treatment Cream

Fluide Anti-Taches Jeunesse des Mains: Een snel intrekkende hydraterende fluïde die, door o.a. Extracten van Moerbei, Steenbreek en Druif verhelderende werking heeft op zichtbare ouderdomsvlekjes. Deze hydraterende créme met SPF 15 beschermt de huid tevens tegen UV-Stralen. Ook verstevigt deze créme de nagels.

Clarins: Age-Control Hand LotionSoin Idéal Mains – ClarinsMen:  Een speciale handcréme voor de man die snel in trekt. Je houdt hier dus geen plakkerige handen aan over, want daar houden mannen niet van. Het bevat een krachtige niet vette formule die irritatie’s vermindert, eelt bestrijd en een sterk voedende werking heeft.  Deze fijne handcréme  heeft een stroere (maar niet opdringerige) mannelijke geur, die doet wat hij beloofd!

ClarinsMen: Active Hand Care

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Mail mij dan gerust via info@belissima.nl – Kyra Demmer –http://www.belissima.nl – online Clarins Advies & Webshop

                                                       

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s