Waarom is een massage zo goed voor je huid?

Iedereen heeft weleens een massage ondergaan. Ook jij weet dus hoe ontspannend dit kan zijn.  Alle stress verdwijnt uit je lichaam, je ervaart een heerlijk loom en relaxed gevoel. Maar massage doet natuurlijk nog veel meer…

– je wordt minder snel ziek

– je hebt minder kans op lichamelijke en psychische klachten door stress

– massages verhogen je zelf helend vermogen

massage

Waarom vinden we het zo fijn om aangeraakt te worden?

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat wanneer je jezelf pijn hebt gedaan, je automatisch over de pijnlijke plek wrijft? Of wanneer een persoon verdrietig is, je die persoon vaak automatisch omhelst of gaat aaien? Dit doen we omdat we onszelf of een ander hiermee automatisch kleine massage mee geven. Door de aanrakingen en warmte die hierbij vrij komt neemt het hormoon oxytocine toe. Dit hormoon zorgt voor ontspanning en verlaagt de bloeddruk. Dit hormoon heet ook wel “knuffelhormoon”.

Welk effect heeft een massage eigenlijk voor je huid?

In grote lijnen zorgt een massage ervoor dat de doorbloeding gestimuleerd wordt en afvalstoffen worden afgevoerd. Doordat de doorbloeding gestimuleerd wordt, wordt de huid warmer. Waardoor werkstoffen van bijvoorbeeld een massage-olie beter worden opgenomen. Een massage zorgt er ook voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Het is niet voor niets dat men na een behandeling vaak naar de wc moeten om alle afvalstoffen eruit te plassen. Dit alles zorgt ervoor dat je huid er na een massage fris, gezond en stralend uitziet.

oliegezicht

Waarmee kunnen we het beste masseren?

Massageoliën zijn er in allerlei soorten en maten.  In principe fungeert een massage olie alleen als tussenstof. Maar omdat je huid tijdens én na de massage werkstoffen veel beter op kan nemen, heeft een massageolie met werkstoffen uiteraard mijn voorkeur.

Clarins heeft intensief verzorgende lichaams – en gezichtsoliën.  Deze oliën bestaan voor 100% uit natuurlijke plantenextracten en staan bekend om hun heerlijke aromatische geuren die je zintuigen prikkelen. De werking van deze essentieële oliën én plantenextracten zorgen voor een intensief gevoede huid en brengen de huid weer in balans.  Elke olie heeft zijn eigen  werking en geur.  Alleen al door de geur van deze oliën waan je je in je eigen SPA…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s