Mascara verwijderen een kunst op zich?

Mascara is één van de meest populaire make-up producten over de hele wereld. Ook al hou je niet van (veel) make-up, al gauw wordt er wel een mascara gebruikt. Dat is ook eigenlijk wel logisch. Je ogen worden groten en ze krijgen een sprekender blik. Wie wil dat nou niet?!

Het goed aanbrengen van mascara is best nog wel een kunst op zich. Want voordat je het weet heb je je mascara overal zitten, behalve op je wimpers. Maar uiteindelijk na veel oefenen, en met dank aan het wattenstaafje,  is dit probleem behoorlijk opgelost.

Maar hoe verwijderen we de mascara weer? In de salon hoor ik vaak van klanten dat ze eigenlijk helemaal niet zo goed weten hoe dit moet. Ze rauzen met een wattenpad over hun ogen alsof het een lieve lust is. Ik word echt helemaal naar als ik zoiets zie (“denk aan die gevoelige huid” zou ik willen roepen!)

oogreiniging

Démaquillant Douceur Yeux en Démaquillant Express Yeux

Ik vertel het jullie natuurlijk graag wat een betere manier is en ben heel benieuwd of jij het wel op deze manier deed?!

Mascara is een zachte substantie die op je wimpers indroogt. Om mascara we er makkelijk (zonder het breken van wimpers) er weer af te halen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de mascara weer zacht wordt. Pas als de mascara zacht is, kan je het met zachte aai-bewegingen, snel en makkelijk, verwijderen.

Stap 1 – Pak twee wattenpads en doordrenk deze met een oogreininginsremover

Stap 2 – Leg deze 10 -15 secondes op je wimpers.

Stap 3 – De mascara is nu zacht geworden (anders langer laten zitten of meer remover pakken). Middels zachte aai-bewegingen van boven naar beneden (nooit andersom!) verwijder je nu voorzichtig de mascara.

Stap 4 – Draai je wattenpad om of pak een nieuw wattenpad met oogreinigingsremover en ga door totdat er niets meer van je wattenpad vandaan komt. Afhankelijk van de hoeveelheid mascara die je aangebracht hebt. Zodra er niets meer vanaf komt, ga je verder met stap 5.

Stap 5 – Met een wattenstaafje kan je de randjes nog even nareinigen.

Stap 6 – Je bent nu klaar voor het aanbrengen van je oogverzorgings product.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s