Milia

“ Ik heb allemaal kleine witte puistjes in mijn gezicht en krijg ze zelf niet weg” , is wat ik vaak te horen krijg. Deze boosdoeners zouden weleens milia kunnen zijn. In de volksmond gerstekorrels genoemd.

Milia zijn kleine witte, harde korreltjes onder de huid. Vaak hebben pasgeborenen veel milia rondom hun neusje en ogen. Deze verdwijnen na een aantal maanden vanzelf.

Vooral op oudere leeftijd ontstaat milia. Vaak doordat een uitgang van een haarzakje of een zweetkliertje verstopt raakt. Het “afval” (de keratine) kan dan niet meer weg en zo ontstaat er een hard knobbeltje onder de huid. Milia kan ook ontstaan nadat de huid hersteld is van cosmetische behandelingen. Bijvoorbeeld na een peeling of dermabrasie, verbranding door de zon, verwonding van de huid en bij blaren. Maar milia komt ook vaak voor bij een droge en/of vochtarme huid.

Afbeelding

Natuurlijk zijn milia’s niet gevaarlijk,  het staat alleen wel heel erg onverzorgd. Heb jij ook last van deze ontsierende knobbeltjes? Ik adviseer je om deze door een schoonheidsspecialiste of huisarts weg te laten halen. Met een klein steriel naaldje worden de milia een beetje open gemaakt, waarna het knobbeltje uitgedrukt kan worden. Klinkt enger dan het is hoor. Voordat je het weet heb je weer een mooie egale huid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s